Coöperatief Leren

Tijdens de lessen wordt er op cbs Wereldwijs gebruik gemaakt van coöperatief leren. Dit is een vorm van leren, waarbij het samenwerken heel belangrijk is. Samenwerken is een belangrijke vaardigheid die leerlingen nodig hebben om goed te kunnen functioneren in de samenleving. Coöperatief werken is een goede manier om deze vaardigheid in de praktijk te oefenen.   De leerlingen leren op een gestructureerde wijze met elkaar samenwerken, waarbij een ieders inbreng gelijkwaardig is. De leerlingen leren met en van elkaar. Bij coöperatief leren is dus niet alleen de lesstof belangrijk, maar ook de samenwerking. Daarnaast is deze vorm van leren erg interactief. De kinderen zijn op een actieve manier bezig met het verwerven van leerstof, waardoor leerstof beter blijft hangen en de leerresultaten zullen verbeteren. Coöperatief leren heeft ook een positief effect op de sfeer in de groep doordat leerlingen elkaar beter leren kennen.